WAAROM INVESTEREN IN DE UK?

Investeren in vastgoed in het Verenigd Koninkrijk kan zeer interessant zijn. De Britse vastgoedmarkt is een meer volwassen vastgoedmarkt dan in vele andere Europese landen. Dit zie je terug in bijvoorbeeld financieringsopties, ervaren deal sourcers en een diversiteit aan vastgoed strategieën.

De vastgoedmarkt in het Verenigd Koninkrijk (afgezien van London) heeft altijd al een hogere opbrengst gekend dan andere Europese landen. Wij kopen vastgoed gemiddeld 20 tot 40% onder de marktwaarde aan en voegen waarde toe door middel van een aanbouw, modernisatie of renovatie zodat de woning instap klaar is voor de huurder of koper. Om dit te realiseren werken wij samen met een vast en betrouwbaar netwerk met meer dan 20 jaar ervaring.

In het Verenigd Koninkrijk heeft men veel ervaring om vastgoedprojecten op alternatieve manieren te financieren dan via een bank. Er zijn veel partijen die vastgoed leningen verstrekken en er wordt op grote schaal geïnvesteerd met geld van private investeerders. Voor wie buiten de Nederlandse grenzen durft kijken, wachten er in het Verenigd Koninkrijk zeer interessante beleggingsmogelijkheden. De rendementen liggen gemiddeld rond de 9% en voor wie extra risico durft te nemen tot ver daarboven!

MEE INVESTEREN?
Daarnaast is er in het Verenigd Koninkrijk, net als in Nederland, sprake van een extreem woningtekort. Door de groeiende bevolking in de komende decennia komen er steeds meer huishoudens bij, met name in het lagere en middensegment. Veel mensen, voornamelijk starters, zijn op zoek naar betaalbare woningen die voldoen aan het comfort van de huidige tijd.

Bij de aankoop van een woning dient een starter ongeveer 25% eigen geld mee te nemen waardoor veel starters eerst een aantal jaar moeten sparen voor zij hun eerste woning kunnen kopen. Hierdoor ontstaat er een echte huurdersmarkt wat interessant is voor investeerders.

Meer weten?