FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Hieronder tref je antwoorden op de vragen die je mogelijk nog hebt. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op.

New Water Investments heeft een effectieve hedge strategie bedacht om de valuta risico’s te managen. Daarnaast wordt dagelijks de Pond / Euro koers bekeken en wordt er op voor New Water Investments gunstige momenten gewisseld. New Water Investments heeft altijd zowel Ponden als Euro’s in kas waardoor ze bij aankopen of uitbetalen niet gedwongen worden bij een onaantrekkelijke wisselkoers toch te moeten wisselen.

Onze verwachting en die van ons netwerk in het Verenigd koninkrijk is dat de Brexit weinig invloed zal hebben op de lokale vastgoedmarkt. De interne markt is namelijk zeer groot en sterk. De vraag naar woningen blijft groot de komende jaren, zeker naar woningen in het lager en midden huursegment. Tevens is de verwachting dat enige effecten die plaats vinden, voornamelijk in en rondom Londen plaats vinden. Dit is een regio waar New Water Investments niet in belegd.

New Water investments heeft een sterk netwerk met betrouwbare dealsourcers, aannemers, financiers, advocaten en notarissen. Door continue in contact te blijven met deze partijen worden alle risico’s tijdig gemanaged. Daarnaast koopt New Water Investments al het vastgoed 20 – 40% onder de marktwaarde in en wordt er meerwaarde toegevoegd aan het vastgoed waardoor er een financiële buffer ontstaat om tegenvallers op te vangen. 

Een van de waarschijnlijk blijvende effecten van de coronacrisis is dat de vraag naar woningen buiten de grote stad, met meer woonoppervlakte en grotere tuinen, flink is toegenomen. Een woning met drie of vier slaapkamers inclusief oprit en grote tuin vlakbij de snelweg of treinstation is zeer gewild. 

De verwachting van vastgoedanalisten in het Verenigd Koninkrijk is dat de vraag ook komende jaren groter blijft dan het aanbod. Zolang de hypotheekrente laag blijft, en de regering geen maatregelen zal doorvoeren die het investeringsklimaat benadeelt, zal dit naar verwachting een prijsopdrijvend effect hebben.

Dit wordt tevens bevestigd door onder meer Savills (één van 's werelds toonaangevende vastgoedmakelaar). Zij voorspellen dat de huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk de komende 5 jaar met gemiddeld 20,4% stijgen.

Afspraken tussen ons zullen worden vastgelegd in een overeenkomst. Afhankelijk van de vorm van participatie zal dit middels een leenovereenkomst dan wel een investeringsovereenkomst zijn. In deze overeenkomst zullen onder meer zaken worden vastgelegd als de duur, het bedrag, het eventuele rentepercentage welke van de toepassing is alsmede nog wat andere voorwaarden.  Een concept van de overeenkomst zal altijd eerst ter goedkeuring aan de investeerder worden voorgelegd. Op deze overeenkomst is het Nederlands recht van toepassing.